Zaterdag 1 juli.......SUPERJEUGDDAG.....de LTCM-jeugd laat van zich horen.

Het was al gezegd (zie artikel 'Het jeugdplan slaat aan'), het aantal jeugdleden van LTCM stijgt in hoog tempo. Reden voor de kersverse jeugdcommissie om speciaal voor onze jongste leden een feestje te organiseren.
Ondanks het voorspelde slechte weer was de jeugdcommissie 's morgens vroeg al bezig met de voorbereiding. Hiervoor hadden ze een groot aantal vrijwilligers op de been weten te brengen. Niets mocht aan het toeval worden overgelaten. Er werden zo'n 32 jeugdleden verwacht met nog een aantal vriendjes en vriendinnetjes. Uiteindelijk totaal 42 kinderen.

Klokslag één uur ging het grote hek open en stroomden de kinderen, al dan niet met hun ouders en grootouders, het feestelijk versierde park op. Daar werden ze meteen onthaald op limonade en kregen ze van de jeugdcommissie te horen wat er zo al die dag stond te gebeuren. De kinderen werden eerst voorzien van een speciaal voor deze dag ontworpen shirt dat werd gesponsord door Kees de Vaal schilderwerken, Wellsport en Instituut Blankenstijn. Daarna werden ze vervolgens ingedeeld in groepjes van een man of 8.

Op de banen waren diverse activiteiten gepland. Zo kon je met behulp van een echte snelheidsmeter zien hoe hard je kon slaan.
Op een andere baan werden door tennisleraren balvaardigheid clinics gegeven.
Ergens anders weer moest je proberen om de bal met een koekenpan te slaan, met water gevulde blikken omver kegelen of een bal door een hoepel slaan.

Ook waren er wedstrijdjes waarbij je zo snel mogelijk met een bal op je racket balancerend een hindernis parcours moest afleggen.

Zo waren er nog tal van andere spelletjes waarbij de groepen om het kwartier van spel moesten wisselen.
Het plezier was van de gezichten te lezen....en niet alleen bij de kinderen. Na een enkele miezerbui, waar de kinderen zich overigens niets van aantrokken, begon zelfs de zon te glimlachen.

Halverwege was er een kleine pauze ingelast. Terwijl twee oudere jongens, die kennelijk al een tijdje langer tennisten, een demonstratiepartij speelden, genoten onze jeugdspelertjes van diverse versnaperingen waaronder grote stukken meloen.

Na de pauze gingen de spelen weer door met o.a. het overgooien van een met water gevulde ballon, net zolang tot die knapte en een van de spelers dus nat werd.

Er waren inmiddels vele toeschouwers op het spektakel afgekomen en het was op het terras een enorme drukte. Helemaal toen de tafels werden gedekt en alle kinderen konden aanschuiven voor een pannenkoek maaltijd. Hiervan werden er zoveel door de chefs gebakken dat ook de volwassenen gelegenheid kregen er een te verorberen.

Tot slot werd er nog een kleine tennisquiz gespeeld waarbij alle kinderen in de prijzen vielen.
De dag werd afgesloten met een foto van de hele groep. Al met al een dag om nooit meer te vergeten. Perfect georganiseerd en iedereen ging dan ook opgetogen glimlachend naar huis.

Ik denk dan ook dat ik, ook namens de kinderen en hun ouders, de jeugdcommissie van LTCM ontzettend moet bedanken.

Deel deze pagina via:

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren (tot 18 jaar)€75,00€19,00
Jongeren 18-24 jaar€145,00€45,00
Senioren€180,00€95,00

Lidmaatschap   Tennislessen

De tennis-(Whats)APP

tennis app Wel willen tennissen maar niet weten met wie?
Herkent u dat?
Wij hebben de oplossing!

Meer weten?

Laatste nieuws