Het in januari 2016 aangetreden bestuur had zichzelf als één van haar belangrijkste taken gesteld het ledenaantal weer op een LTCM waardig niveau te brengen of op z’n minst de terugloop te stoppen.

 

 MG 0248

Naast een actievere werving, met name door een verbeterd communicatieplan via sociale media en naar de regionale bladen, kwam er ook een speciale wervingscampagne naar de jeugd. Dit onder het motto ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ en krijgt wellicht de ouders op de koop toe (zie ons artikel https://www.ltcm.nl/clubinformatie/tennis-nieuws/12-ltc-maarsen-broeck-haalt-haar-toekomst-in-huis.html).

Clinic De Wilde Wingerd 2016

Een van de eerste initiatieven was, in samenwerking met de gemeente, het aanbieden van een tennisclinic aan basisschool De Wilde Wingerd. Deze werd in het vroege voorjaar van 2016 op de school zelf gegeven door trainers van de tennisschool waar LTCM mee samenwerkt. Dit viel zo in de smaak dat De Wilde Wingerd graag ons aanbod accepteerde om het nog eens op de banen van LTCM over te doen. Het geen een paar maanden later ook gebeurde.

Natuurlijk doet het bestuur dat niet in haar eentje. Ze heeft regelmatig contact met de clubleden over de te varen koers en krijgt dan ook geregeld goede adviezen. Eén van die adviezen kwam van Anneloes Bouw. Zij heeft kinderen die ook tennissen en stelde voor om een eigen openbare clincic voor kinderen te houden op enkele woensdagen waar ze op speelse wijze kennis konden maken met de sport. Er werden twee interne coaches gevonden die met energie aan deze clinics begonnen. Op de eerste woensdag, toen nog van 15.00 tot 16.00 uur, verschenen er meteen 11 kinderen. De clinic beviel zo goed dat er vanuit kinderen en meegekomen ouders werd gesuggereerd deze elke woensdag middag te houden. En…. ook daar waren de coaches niet te beroerd voor.

De woensdagmiddag clinic

Nu, midden in het seizoen 2017 mogen we zeggen dat de aanpak succes heeft gehad. Het aantal jeugdleden tussen 7 en 15 jaar is gegroeid van 4 naar 32. Het bestuur heeft ter stimulering een aantrekkelijk pakket samengesteld voor de jeugd (zie https://www.ltcm.nl/jeugd/tennisles.html). Van de groep van 32 kinderen zijn er inmiddels 27 die lessen volgen. Volgens trainer Martijn Thomas zijn deze kinderen enthousiast en leren snel.
Van de laatst genoemde groep starten na de zomer zo’n 6 kinderen al met de Tenniskids competitie. Het is mooi om te zien dat dit jaar de groep zo snel uitbreidt. Kinderen nemen vriendjes en vriendinnetjes mee die gelijk mee willen gaan doen en ook hebben er zich al enkele ouders aangemeld.

Maar LTCM wil deze groep verder uitbreiden. Belangrijk voor groei blijven dan ook de ‘inloop clinics' op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Die clinics, momenteel gegeven door Jaap Hoeflaken en Adri Moesman, geven ieder kind, lid of geen lid, de kans tennis een keertje uit te proberen. Momenteel, zijn er tussen de 8 en 15 kinderen die meedoen op de woensdagmiddag. De verwachting is dat ook zij komend seizoen lessen gaan volgen. 

 MG 0228

Voor LTCM is het stimuleren van de jeugd een belangrijk speerpunt. Daarom zijn de inloop clinics gratis en worden de lessen deels vanuit de vereniging betaald.

Voorzitter Peter Leendertse: ‘Sport is in onze ogen echt belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. En tennis is een sport die je al heel jong kunt starten. Bij de jongste kinderen starten de trainers met speciale zachte ballen, kleine veldjes, en allerlei ‘speelse’ tennisactiviteiten.”

Commissie Jeugdzaken
Met het groeiende aantal jeugdleden was er ook weer behoefte aan een speciale commissie die de jeugdzaken behartigt. LTCM heeft in de persoon van Henk Stikker een voorlopige voorzitter Jeugdcommissie gevonden. Hij zal ‘in het veld’ terzijde worden gestaan door Anneloes Bouw en Diana Vos. 

Er zijn reeds een tweetal evenementen waar zij zich de komende weken mee gaan bezig houden:

Tennisclinic De Wilde Wingerd: 
Ook dit jaar was er in maart weer een door LTCM georganiseerde tennisclinic op De Wilde Wingerd. Op donderdag 29 juni komen de kinderen van basisschool de Wilde Wingerd uit Bloemstede, net als vorig jaar, weer naar het tennispark van LTCM. Trainer Edgar geeft dan een ‘buiten’ clinic voor groepen 3 t/m 8.
Overigens wordt er op dit moment ook contact gelegd met andere basisscholen om deze LTCM clinics voor scholen uit te breiden.

Speciale jeugd middag
Op zaterdag 1 juli organiseert LTCM een speciale jeugdmiddag voor alle kinderen die de afgelopen periode bij LTCM tennisten (lessen, woensdagclinics of gewoon vrij tennissen). Al deze kinderen zijn uitgenodigd en mogen ook vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Dat wordt een mooie happening inclusief een demonstratiewedstrijd van enkele verrassende toppers!     

 MG 0234

Deel deze pagina via:

Evenementen volledige kalender

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren (tot 18 jaar)€75,00€19,00
Jongeren 18-24 jaar€145,00€45,00
Senioren€180,00€95,00

Lidmaatschap   Tennislessen

De tennis-(Whats)APP

tennis app Wel willen tennissen maar niet weten met wie?
Herkent u dat?
Wij hebben de oplossing!

Meer weten?

Laatste nieuws