De gemeente Stichtse Vecht heeft onlangs een initiatief ontwikkeld om kinderen in deze gemeente zo jong mogelijk enthousiast te maken voor het beoefenen van een sport.

Tennisvereniging LTCM heeft hier ogenblikkelijk op ingehaakt door, samen met de tennisleraren die werkzaam zijn binnen de vereniging, de basisschool De Wilde Wingerd uit te nodigen hun leerlingen kennis te laten maken met de edele tennissport. Per slot van rekening zijn ze daar bij LTCM goed in. Het bestuur van De Wilde Wingerd vond dit een prima idee en nog geen twee maanden later, begin mei, werd er ook daadwerkelijk een tennis clinic gegeven op de De Wilde Wingerd. Iedereen, inclusief de leerlingen, waren razend enthousiast en er werd dan ook meteen besloten dit nog eens dunnetjes over te doen. Maar dan op het tennispark van LTCM in Boomstede.

Je moet de Goden een beetje mee hebben….
Dinsdagmorgen 7 juni. De dag begint nog wat fris maar Frans van Doorn, de groundsman van LTCM is al om half zeven op het park om de banen te sproeien. Deze moeten er perfect bij liggen voor het hoge bezoek dat aanstaande is: de ‘toekomst’ van LTCM.
Twee trainers zijn ook al vroeg bezig met de voorbereidingen op hetgeen komen gaat Om 8.30 staat het ontvangstcomité van LTCM klaar. Weldra is er in de verte geroezemoes te horen en tegelijkertijd schalt er uit de, door de trainers meegenomen boxen, muziek. Daar komen, onder begeleiding van enkele leerkrachten zo’n 60 kinderen uit groep 3 en 4 van De Wilde Wingerd. Ze worden meteen opgevangen door de trainers en de leerkrachten krijgen koffie aangeboden. Dan begint het programma. Eerst allemaal opwarmen, de spieren strekken, dan de bal hooghouden en uiteindelijk… ………tennis. Met aangepaste rackets, ballen en veldjes.

De kinderen, en dus ook de leerkrachten, hebben het duidelijk naar hun zin. De ballen vliegen, net als de kinderen, nog alle kanten op maar dat doet er niet toe. Ook de leerkrachten doen mee en als na 10 minuten de zon ook nog eens door komt kan deze ochtend niet meer stuk.
Na 50 minuten is er limonade en snoeptomaatjes en vindt iedereen het jammer dat het al weer afgelopen is. Helaas, maar de volgende groep is alweer in aantocht, groep 5 en 6. Hier weer dezelfde procedure. Alleen de muziek is naar leeftijd aangepast.
Na driekwartier komen de iets oudere jongens en meisjes hevig bezweet maar enthousiast van de banen en als daarna groep 7 en 8 zich melden zie je toch al wat kinderen die vaker tegen een bal hebben geslagen. Inmiddels zijn er ook enige ouders en grootouders komen kijken en is iedereen het er eigenlijk over eens; ‘konden we dit maar vaker doen’.

 MG 9043 39


Vandaag start de toekomst….

 MG 9014 10

Hier waren ze bij LTCM al bang voor en daarom wordt alle kinderen aangeboden om in de periode juni-november 2016 voor 5 euro te komen tennissen.
In juni, september en oktober organiseren we een aantal speciale tennismiddagen op woensdag, onder begeleiding van LTCM trainers. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen van De Wilde Wingerd. Als u en uw kind hiervoor belangstelling hebben kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook uw naam en telefoonnummer waarop u bent te bereiken. Wij informeren u dan over de middagen en mogelijkheden.
Voor ons was het die dinsdag een plezier om al die kinderen enthousiast te zien ‘tennissen’. Kinderen hebben de toekomst en wij hopen dat vele van die kinderen de toekomst van LTCM gaan uitmaken.

 MG 9026 22

Deel deze pagina via:

Evenementen volledige kalender

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren (tot 18 jaar)€75,00€19,00
Jongeren 18-24 jaar€145,00€45,00
Senioren€180,00€95,00

Lidmaatschap   Tennislessen

De tennis-(Whats)APP

tennis app Wel willen tennissen maar niet weten met wie?
Herkent u dat?
Wij hebben de oplossing!

Meer weten?

Laatste nieuws