Herkent u dat? Wel willen tennissen maar niet weten met wie?

Veel mensen zouden graag willen tennissen en schrijven zich zelfs in bij een tennisvereniging. Maar dan komt het probleem. Je kent er nauwelijks iemand en de mensen die er al tennissen hebben vaak hun eigen ‘groepje’. Het resultaat is dat van de honderden ingeschreven leden er maar een klein gedeelte ook echt op de baan staat. tossen 01Natuurlijk kun je toernooien gaan spelen, maar ook daar ga je liever met een partner naar toe. En laten we wel wezen, een beetje training met andere tennissers zou dan toch wel prettig zijn. Maar ja, hoe vindt je partners en liefst van je eigen niveau? Tennissers die veel hoger spelen dan jij staan meestal niet in de rij om met jou te spelen.

labels schudden 01

LTC Maarsen-broeck in Boomstede heeft al jaren op Donderdagavond een zogenaamde Toss-avond. Vanaf 19.00 uur kan iedereen komen, ongeacht leeftijd, geslacht, niveau etc. De labels van alle aanwezigen worden geschud en zo ontstaan er dubbelspellen met dames, heren, gemixt van alle niveaus en leeftijden door elkaar. Er wordt drie kwartier gespeeld, waarna de labels weer worden geschud en iedereen met een nieuwe partner tegen een ander koppel speelt. Na afloop is het gezellig napraten op het terras of aan de bar waarbij LTCM op de laatste donderdag van de maand trakteert op borrelhapjes. De optimale manier om mensen te leren kennen en te tennissen en wellicht een keer af te spreken. labelbord 01Natuurlijk moet je wel kunnen op donderdag en moet jij de eerste stap maken om naar de club te komen. Om het nou nog makkelijker te maken kwam één van onze leden, Raymond van Hees, een paar jaar geleden met de zogenaamde dinsdagavond tennis App. Deze app heeft zijn diensten bewezen maar Raymond stopte met tennissen en de App was aan verbetering toe. Het bleek dat er veel meer behoefte is aan het vinden van tennispartners. Niet alleen op donderdag of dinsdag, maar eigenlijk op elke dag, 's morgens, 's middags en 's avonds. Dus de hele week door op elk moment.
Daarnaast was het ook een gedoe om invallers te recruteren bij toernooien en competitie teams. Daarom is er vanaf seizoen 2017 een all day LTCM Tennis App gemaakt. Alle leden die al op de dinsdagavond app stonden zijn overgeheveld naar deze nieuwe App en nieuwe leden hebben zich alweer gemeld. Ook u kunt u aanmelden.


Hoe werkt deze App? 
Als je nog geen What'sApp account hebt zul je dat eerst (gratis) moeten aanmaken op je mobiel. Daarna meld je je aan via  Informatie aanvraag  met het verzoek lid te worden van de LTCM Tennis App. Je krijgt dan via de App een berichtje terug. Vanaf dat moment ben je gekoppeld aan de App. Je ziet dan regelmatig voorbijkomen wie er op een bepaald moment willen tennissen. Je kunt zelf ook aangeven dat je wilt meedoen of een andere mededeling plaatsen.

De dinsdagavond blijft natuurlijk, net als de afgelopen jaren, een moment dat iedereen die komt mee speelt, mits er natuurlijk spelers zijn. Maar dat zie je op de App.
In principe worden er, net zoals op donderdagavond, dubbels gespeeld maar, als het zo uitkomt met het aantal deelnemers, ook enkels, trio’s (Amerikaantje) of zelfs met z’n vijven. In dat laatste geval wordt er om de game steeds ingedraaid. Zo is iedereen verzekerd van spelen en staat er niemand aan de kant. Ook weer ongeacht niveau. Dit houden we meestal vol tot aan de jaarwisseling (mits het weer het toelaat).

Dus wat LTCM betreft: geen enkele belemmering meer om te komen tennissen.

tossen 03

Deel deze pagina via:

Sponsors

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren 5-12 jaar€50,00€40,00
Junioren 12-18 jaar€65,00€50,00
Senioren 18-24 jaar€145,00€65,00
Senioren€190,00€95,00
Zomer Challenge3 mnd€30,00

Inschrijven   Zomer Challenge   Tennislessen

Laatste nieuws