Dit jaar stond het open toernooi in het teken van het 40 jarige jubileum van de vereniging.

alleen fles prestatiewaterWas het toernooi van 2015 al zeer sportief en succesvol, dit jaar wilden we er nog een schepje bovenop doen. Voor het open toernooi, dat gehouden zou worden van 15 t/m 21 augustus werden dan ook alle tennisliefhebbers uit de regio alsmede alle Oud-Leden uitgenodigd zich in te schrijven. In verband met het jubileum werd er elke avond een gevarieerde ‘hap-snap’ georganiseerd met een spetterende feestavond op vrijdag 19 augustus. Voor elke deelnemer stond er een fles met magisch prestatiewater klaar voor een geweldige prestatie. Uiteindelijk werden er door de toernooicommissie in totaal 296 partijen ingedeeld in de ranking van 4-8. Er werd dan ook veel publiek verwacht waaronder de burgemeester van Stichtse Vecht.

ereschavotIn aanloop naar de eerste partij op zaterdag morgen 13 augustus voelde je de stilte voor de storm. De nieuwe netten op baan 1 en 2 hielden hun adem in, voor hun is het de eerste keer. Een enkeling, net terug van vakantie, probeert nog even op het laatste moment zijn niveau wat op te krikken en de klusclub van LTCM legt de laatste hand aan het nieuwe erepodium.

 

 

toernooi commissie 01Op de eerste (eigenlijk nog een voorronde) dag werden er zo’n 26 partijen gespeeld waarvan er enkele als juweeltjes mogen worden betiteld. Wellicht mede door de uitschakeling van alle Nederlandse tennissers tijdens de Olympische Spelen, per slot van rekening werden er hier wel partijen gewonnen, was er inderdaad behoorlijk wat publiek op het evenement afgekomen waardoor het ook na afloop nog een gezellige boel werd.

tennispubliekOok op zondag 14 augustus, de tweede (voorronde) dag, hadden we de weergoden mee. Het zou een prachtige dag worden zowel qua weer als qua tennis. De spelers en bezoekers genoten dan ook met volle teugen mede door de goed verzorgde inwendige mens.

Op maandag 15 augustus begon het eigenlijke toernooi. ’s Morgens worden de stille getuigen van de vorige dag opgeruimd en het park in orde gemaakt voor de avondwedstrijden. De inwendige mens kan rekenen op een geweldige saté maaltijd.

 

 

jeugd in oefenkooi

Dag 2 van het toernooi loopt ook gesmeerd. De spelers zetten nog een tandje bij en de toeschouwers een tandje in de Griekse lekkernijen. Het fanatieke speel werkt aanstekelijk en in de oefenkooi is een nieuwe generatie zich alvast warm aan het draaien. Dit belooft veel voor de toekomst. Na afloop van de wedstrijden worden de banen snel weer klaar gemaakt voor de volgende avond. Dag drie met speciale LTCM Hamburgers.

 

 

Op vrijdag 19 augustus, het begin van het slotweekend, worden alle spelers ontvangen door de burgemeester van Stichtse Vecht, Marc Witteman, die bij LTCM stage kwam lopen. Ook de plaatselijke was hiervoor uitgelopen en er werd en passant ook nog een video-interview met hem gehouden (zie hieronder). Op het menu stond vis en de avond werd, zoals reeds vermeld, afgesloten met een groot feest op de muziek van een DJ. We mogen wel zeggen dat die vrijdag de drukst bezochte avond was.

 

Zaterdag 20 augustus was nog een prachtige dag met leuke partijen en een gezellig drukke sfeer al zagen we aan het begin van de avond de letterlijke bui al hangen. En inderdaad, zondag 21 augustus regende het. Het was slechts een enkele bui, maar wel één van 5 uur. Alle banen onbespeelbaar en dus moest er worden uitgeweken naar andere banen in Utrecht en Mijdrecht. Alle spelers hadden er begrip voor. Gelukkig konden er aan het einde van de dag noch een drietal partijen op de eigen banen worden gespeeld. En ondanks de regen was het toch nog een geslaagd toernooi. Alle winnaars werden op het door de klusclub vervaardigde ereschavot gehuldigd.

 

 

 

 

 

 

 

 video burgemeester

Deel deze pagina via:

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren (tot 18 jaar)€75,00€19,00
Jongeren 18-24 jaar€145,00€45,00
Senioren€180,00€95,00

Lidmaatschap   Tennislessen

De tennis-(Whats)APP

tennis app Wel willen tennissen maar niet weten met wie?
Herkent u dat?
Wij hebben de oplossing!

Meer weten?

Laatste nieuws