Slotavond Harry's night (vrijdag 1 juli 2016)

Harrys night 01

Alhoewel er heel wat ‘dirty’ balletjes werden geslagen had de interne vrijdagavond competitie bij LTCM weinig te maken met Clint Eastwood. Het draaiende hier om een andere Harry, Harry Feenstra. Wat is dat die vrijdagavond competitie die Harry’s night wordt genoemd en who the hell was Harry?

Harry Feenstra

We moeten terug naar 1999. De lopende activiteiten bij LTCM zaten een beetje in het slop en daarom verzocht de toenmalige voorzitter van de tennisvereniging, John Miltenburg, aan één van de vele factotums binnen LTCM om met een nieuwe activiteit te bedenken. Waarom dat de 61 jarige Harry Feenstra moest worden is een raadsel. Misschien had het wel te maken met het feit dat hij jarenlang competitieleider was geweest bij de tafeltennisbond. We zullen het wel nooit te weten komen.

Harries night 02Harry ging voortvarend te werk en bedacht een interne competitie met alleen dubbelspelen. Er kon, met een partner, worden ingeschreven in heren-, dames- of gemengd dubbel. De organisatie, met Harry aan kop, deelde de diverse teams in op sterkte. De organisatie runde in het verlengde een dating site; wie geen partner had werd ogenblikkelijk gekoppeld aan een andere loslopende deelnemer.

De competitie werd twee maal per jaar gehouden. Vier vrijdagavonden in het voorjaar en vier in het najaar. Elk team speelt een uur en wie de meeste games wint heeft gewonnen. Aan het einde van het toernooi wint het team met de meeste overwinningen. Mochten er meerdere teams zijn met evenveel gewonnen wedstrijden, dan wordt gekeken welk team de meeste games op zijn naam heeft geschreven. Zo waren en zijn de regels tot op de dag van vandaag. Harry stopte met dit succesvolle toernooi in 2006 om gezondheidsredenen. Zijn opvolger was Jan Meijaard. Harry overleed in 2011.

harries night 03Al is Harry inmiddels overleden en heeft ook Jan Meijaard het stokje door gegeven, het door Harry geïnitieerde interne toernooi is levendiger dan ooit. Onder de huidige leiding van Karin van Beckhoven en Monique Idrissi is de lente editie van 2016 net afgelopen. Nou kan ik natuurlijk de standen en de prijswinnaars gaan opnoemen, maar dat doe ik niet. Eigenlijk is elke deelnemer een winnaar. De vereniging heeft met dit evenement sowieso een winnaar in huis.

Harry’s night, de naam is gebleven als eerbewijs voor de oprichter, zorgt voor een nog grotere samenhorigheid binnen LTCM. Naast het tennissen is het becommentariëren en bekritiseren van de wedstrijden tijdens een hapje en een drankje na afloop bijna net zo belangrijk. De slotavond met de prijsuitreiking duurde dan ook afgelopen vrijdag tot in de kleine uurtjes. Een dag om niet snel te vergeten en die ongetwijfeld in het najaar vervolg krijgt.


Bedankt Harry!

 prijsuitreiking

Verantwoording:

Foto Harry Feenstra: Rudi Wegman

Foto prijsuitreiking op terras: Eveline Rothengatter

Bronnen: Steven Wieten en Jo Urlings

Deel deze pagina via:

Evenementen volledige kalender

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren (tot 18 jaar)€75,00€19,00
Jongeren 18-24 jaar€145,00€45,00
Senioren€180,00€95,00

Lidmaatschap   Tennislessen

De tennis-(Whats)APP

tennis app Wel willen tennissen maar niet weten met wie?
Herkent u dat?
Wij hebben de oplossing!

Meer weten?

Laatste nieuws