De voorjaarscompetitie 2017 zit er weer op. Zowel op de vrijdagavond, de zaterdag en de zondag werd er hard gestreden om hoger op te komen, zich te handhaven en zelfs tegen degradatie.

Er is door negen teams hard gewerkt. 
Allereerst moet even worden vermeld hoe blij LTCM is met een tweede zondagteam. De zondagen beginnen langzaamaan weer op een echte toernooizondag te lijken. Er wordt op hoog niveau getennist en dat merk je ook aan het aantal belangstellenden. Hopelijk kunnnen we de zondagcompetitie in de toekomst verder uitbouwen en versterken en LTCM brengen op een niveau waar we ooit vandaan kwamen.

Nu even over de prestaties.
Het eertse zondag team was met veel verve vorig jaar gepromoveerd naar de 3e klasse. In deze klasse vind je echter veel jonge spelers op weg naar de top. Er werd zeer dapper gestreden en menig Maarsen-Broeckspeler kon de maandag erna nauwelijks nog lopen, maar ondanks de enorme inzet bleek handhaving in deze klasse niet haalbaar. Ga er maar aan staan om tegen alleen maar drietjes en zelfs een enkel tweetje te spelen. Volgend jaar weer kampioen?

Het tweede zondagteam, waar we, zoals gezegd, erg blij mee zijn dat ze Vechtlust weer verruild hebben voor Maarsen-Broek, wist op de laatste competitiedag een knap gelijk spel eruit te halen en eindigde daardoor op de voorlaatste plaats. Bedankt jongens en we hopen jullie volgend jaar weer bij LTCM in actie zien. Het was het kijken meer dan waard.

Op de zaterdag wist het herenteam zich goed te handhaven in de 4e klasse en eindigde op de derde plaats.
De dames van de zaterdag, vorig jaar nog kampioen, hadden het moeilijk in de 3e klasse, maar wisten zich toch te handhaven. Dit ondanks het gemis van Karin Konrad die al voor de competitie door een gebroken been moest afzeggen. Maar met Evelien en Marjolein versterkt werd er fanatiek gestreden.
Het gemengde team (3e klasse) wist ook beslag te leggen op de voorlaatste plaats.

Op de vrijdag eindigde het eerste gemengde team in de 3e klasse op de derde plaats. Helaas viel Suzanne Boers uit met een tennisarm, maar weer bleek een geheim wapen in huis te zijn in de persoon van Sabine van Maanen. Zij speelde op geweldige wijze haar eerste competitiewedstrijden. Bedankt Sabine !!!
En ook waren we erg blij dat Petra Wolters bereid was om in te vallen. Dat deed zij met verve. En dat geldt ook voor Arnold Rietdijk.
Het tweede gemengde team wist in de 4e klasse de voorlaatste plaats in te nemen. Met grote inzet en slim spel werd er toch menig setje gewonnen.
Het tweede herenteam 3e klasse eindigde in de middenmoot. Helaas dat Jan Mulder geblesseerd moest uitvallen. Het team speelde met grote inzet, vooral in de derde helft. Je kunt rustig stellen dat alle tegenstanders het in de derde helft moesten afleggen tegen dit klasseteam.
Tot slot het eerste herenteam in de 3e klasse. Zij eindigen, gestoken in hun nieuwe rood-zwarte tenue, op de eerste plaats! Maar dat werd pas op 5 juni echt een feit, toen de nummers twee en drie tegen elkaar gelijk speelden.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde competitie en hopen dat de najaarscompetitie net zo'n succes gaat worden.
Sportieve groet
VCL LTCM

 

Ook dit is competitie. Het gaat uiteindelijk ook om de gezelligheid.

 

Deel deze pagina via:

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren (tot 18 jaar)€75,00€19,00
Jongeren 18-24 jaar€145,00€45,00
Senioren€180,00€95,00

Lidmaatschap   Tennislessen

De tennis-(Whats)APP

tennis app Wel willen tennissen maar niet weten met wie?
Herkent u dat?
Wij hebben de oplossing!

Meer weten?

Laatste nieuws