Competie thuis - voorjaar


Meer over competitie

Waarom is competitietennis leuk om naar te kijken?

door Feiko Postma

De eerste slagenwisselingen in de competitie zijn tegenwoordig al in de begindagen van april. Dat is vaak niet de aangenaamste periode van het jaar. Spelers weten niet of ze hun trainingspakken uit moeten doen of juist aan moeten houden. In het ene geval wordt het je weer te koud maar als je niet uitkijkt, sta je steeds te puffen van de hitte. En dan zijn er nog onzekere factoren als regenbuien…
Voor het geïnteresseerde publiek is het misschien niet anders. Toch is het leuke dat je bij LTCM gezellig overdekt kunt zitten en een meestal goede en spannende partij op baan 1 kan zien. Staan je tennismaten toevallig op de banen 3 en 4, dan loop je naar de tribune en je hebt een mooi zicht op het spel.
Je kan een wedstrijd ook met andere ogen bekijken dan alleen maar met die van een belangstellend iemand. Toont een speler met zijn spel iets van zijn mentaliteit? Is hij een aanvaller, iemand die wil forceren? Herken je bij hem of haar iets van het ongeduld, dat hij/zij ook naast de baan etaleert? Toont iemand ruggengraat om bij een kansloos lijkende 4-0 achterstand zich terug te vechten? Zie jij als toeschouwer de wedstrijd kantelen? Voel je dat en heb je het idee dat degene die zo mooi 4-0 voorstond dat ook doorheeft of leeft hij volgens jou nog in een droom en kan er volgens hem helemaal niets fout gaan?

In een later stadium van de competitie, wanneer duidelijk wordt wie voor een kampioenschap of degradatie in aanmerking komt, besef je als toeschouwer plotseling hoe belangrijk iedereen gescoord punt wordt. Een gewonnen set maakt het verschil tussen lijfsbehoud en het afdalen naar een lager niveau. Toegegeven, ook in de allereerste wedstrijd is dit belangrijk maar het voelt nu eenmaal anders na enkele ontmoetingen, want dan weet je meer over de resultaten van de concurrentie.

Bij LTCM zijn alle thuiswedstrijden vrij toegankelijk.
Wie een keer competitietennis wil zien, kan hier kijken welke teams er thuis spelen.
Deel deze pagina via:

Evenementen volledige kalender

Sponsors

Lid worden van L.T.C.M.

Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
Junioren 5-12 jaar€50,00€40,00
Junioren 12-18 jaar€65,00€50,00
Senioren 18-24 jaar€145,00€65,00
Senioren€190,00€95,00
Zomer Challenge3 mnd€35,00

Inschrijven   Zomer Challenge   Tennislessen

Laatste nieuws