Instituut Blankestijn

Instituut Blankestijn is de oudste particuliere opleiding voor voortgezet en basisonderwijs in Nederland. In 1965 werd het opgericht en sindsdien bevindt het zich in hartje Utrecht, aan de Oudegracht 189 op ongeveer tien minuten lopen van Utrecht CS.

Het beste onderwijs voor uw kind?
Kleine examengroepen van maximaal acht leerlingen en de zekerheid dat er wordt gesplitst, wanneer er een negende bijkomt? Les van topdocenten met jarenlange ervaring? Kan dat nog in Nederland? Het antwoord luidt “ja”. Bij Instituut Blankestijn in Utrecht is dit zelfs de regel.

Voor wie is Blankestijn bedoeld?
Instituut Blankestijn omvat een basisschool met de groepen 7 en 8, een onderbouw op alle niveaus en examenklassen voor Mavo, Havo en Vwo. Ouders die kiezen voor prima onderwijs, zijn van harte welkom bij ons.

Welke mogelijkheden levert een diploma van Blankestijn?
Met een diploma kan je je inschrijven bij iedere vervolgopleiding op MBO-, HBO- of universitair niveau. Instituut Blankestijn is gespecialiseerd in maatwerk en biedt ook oplossingen in geval van reisproblemen. Zelfs voor leerlingen uit het buitenland kunnen persoonlijke voorzieningen worden getroffen. In een gesprek met u en uw kind bespreken wij graag de mogelijkheden om de weg naar Instituut Blankestijn te vinden.
Tijdens de aannameprocedure kan uw kind één of verscheidene dagen meedraaien en de ervaringen van medeleerlingen horen, ook over het vervoer van huis naar school. Voor onze basisschoolleerlingen en de leerlingen uit de opstapklas hebben wij eventueel een haal- en brengservice van en naar het station.

Bij Blankestijn zijn er na de toetsperiodes altijd ouderavonden waar de ouders uitvoerig met de medewerkers van gedachten kunnen wisselen over de resultaten van hun zoon / dochter. Eens in de zes weken bovendien kunnen de ouders met de rector, Frans van Heijningen, en met een mentor de vorderingen van hun kind doornemen.

Hoe oordeelt de Inspectie van het Onderwijs over Blankestijn?
Op onze site, https://www.instituutblankestijn.nl/inspectierapport, staan de actueelste inspectierapporten van mei 2017. Die zijn ronduit positief over de kwaliteit van het Instituut. Bij Blankestijn zijn de rapporten gewoon te downloaden. U hoeft niet zoals bij andere opleidingen een officieel verzoek ter inzage bij de directie in te dienen.

Jaren geleden liep HP/De Tijd een week mee bij het Instituut. Het commentaar was duidelijk: ‘Op Blankestijn krijg je het best denkbare onderwijs. De klassen zijn klein, de aandacht van leraren is grenzeloos, er is alle tijd om de stof door te nemen en sommige ouderwetse praktijken, zoals het steeds opnieuw inspecteren van schoolschriften, zijn er nog gangbaar.’

Voor inlichtingen kunt u bellen naar 030-231 4541 (secretariaat) of naar onze rector, Frans van Heijningen 06-2498 6512.

Meer informatie
Deel deze pagina via:

Evenementen volledige kalender

  Lid worden van L.T.C.M.

  Speciale aanbiedingsprijs 1e jaar lidmaatschap:
  Junioren (tot 18 jaar)€75,00€19,00
  Jongeren 18-24 jaar€145,00€45,00
  Senioren€180,00€95,00
  Corona-abonnement3 mnd€60,00
  Wordt je als senior ná 1 juli lid, dan krijg je het volgende jaar €50,- korting!

  Lidmaatschap   Tennislessen

  De tennis-(Whats)APP

  tennis app Wel willen tennissen maar niet weten met wie?
  Herkent u dat?
  Wij hebben de oplossing!

  Meer weten?

  Laatste nieuws